Menu Content/Inhalt
Acasa arrow Sfaturi Utile
Sfaturi Utile PDF Print E-mail
Written by admin   
Monday, 07 January 2008

Sfaturi pentru pastrarea florilor din vaza mai mult timp

Daca vrei ca florile pe care le-ai primit in dar sa ramana proaspete cat mai mult timp, tine cont de sfaturile de mai jos.

  • Inainte de a le pune in vas, improspateaza taietura, indepartand cel putin 2 cm din tija. Fa sectiunea cat mai oblic, pentru a mari suprafata de absorbtie a apei. Este de preferat sa faci aceasta operatie sub apa

 

  • Florile cu tije lemnoase (trandafir, liliac, crizanteme) se zdrobesc la baza pe o lungime de 5-6 cm, se oparesc cu apa clocotita si apoi se pun in cada, sub un strat de apa rece, unde se lasa intre 30 si 60 de minute. La gerbera, baza tijei se spinteca ori se inteapa cu acul.

 

  • Daca florile primite au inceput sa dea semne de ofilire, aplica-le un tratament de inviorare inainte de a le pune in vas. Umple cada cu apa rece si introdu-le cu totul in apa. Tine-le asa cel putin o ora.

 

  • Pentru a impiedica putrezirea tijelor, schimba zilnic apa din vas. De asemenea, spala portiunea de tija care s-a aflat sub apa si reimprospateaza taietura.

 

  • Putrezirea frunzelor si aparitia de bacterii pot fi evitate daca indepartezi frunzele de pe zona care sta in apa.

 

  • Poti mentine prospetimea buchetului pulverizand apa pe flori - exceptie fac plantele ale caror flori se pateaza.

 

  • Daca florile sunt in stadiu de boboc, le poti stimula deschiderea punand o lingurita de zahar in apa din vas.

 

  • Intrucat florile taiate sunt sensibile la mirosul emanat de fructele coapte, nu tine fructiera in apropierea vasului cu flori.
Last Updated ( Monday, 07 January 2008 )
 
8.jpg